Jump to content
The library informs: Du kan inte längre låna i denna tjänst. Nya Helle-Biblio öppnar på adressen https://helle.bibliolibrary.fi måndagen 11.11.2019. / Lainaaminen ei enää onnistu tässä palvelussa. Uusi Helle-Biblio avautuu maanantaina 11.11.2019 osoitteessa https://helle.bibliolibrary.fi
Cover for Kattastrof : Godisregn och städsugarmonster
Isbn: 978-91-9852-604-2
Publisher: Funkibator förlag
Category:
Children's books
Accessible since: September 2019
Narrator: Mikael Hammarlund
Length: {0} hours {1} minutes 16 minutes

Audiobook | 28 days for loan

Kattastrof : Godisregn och städsugarmonster

Åh, de är så pyttesmå, säger flickan. Under containern tittar en kattmamma och fyra små kattungar skrämt ut. Så börjar historien om när den busiga hittekatten Semlan flyttar in hos Isak. Inget blir sig längre likt, och för den redan invanda familjekatten Sebb är det en ren KATTastrof.
Boken är författade av Fia Sjöstrand som är född i Växjö 1982. Fia inledde sin skapandekarriär genom utbildningen medieproduktion i Hultsfred. Därefter ledde det ena till det andra och både webbproduktion och grafisk form bemästrades.
Fia är kreativ och lekfull och skapar berättelser med samma konstnärliga talang som som hon leker med färger och former. Humor i berättelserna är viktigt där det gärna får bli lek med ord och där den ena galenheten staplas på den andra. Idéer är det ingen brist på och kreativitet för hon in både på fritiden och i vilket arbete hon än har. Under sin lediga tid lyssnar hon på poddar, leker med sina tre katter eller odlar i trädgården.
Situationen för hemlösa katter är en fråga som ligger henne väldigt varmt om hjärtat. Bilderboken KATTastrof – Godisregn och städsugarmonster är Fias författardebut. Där har hon inspirerats av, och plockat exempel från, verkliga händelser både kring sina egna tre katter och andra som hon har tagit hand om. Precis som i boken, så har hennes katter väldigt olika personligheter.

Theo Johannesson är född 1998 i Växjö. Till vardags arbetar han som illustratör och på fritiden spelar han bas i ett The Clash-coverband.

Theos intresse för att rita väcktes tidigt. Hans inspiration kommer ofta från gamla serietidningar och barndomens alla timmars tv-tittande på Cartoon Network och Nickelodeon. En annan stor inspirationskälla är gamla punkaffischer. Han dras till all rörelse och hur vilda illustrationerna kan se ut. Tydligast syns den inspirationen i Theos övriga projekt, men även i rollen som barnboksillustratör letar sig punken in. Det må vara mjukare linjer och mer färg, men tittar en noga så syns det att en punkare varit i farten.

Theo är aktuell som illustratör för barnboken KATTastrof – Godisregn och städsugarmonster. Han har sedan tidigare även illustrerat barnböckerna Hitta hem, Rullstolsskolan och Vingliga Vingar – Ett flygäventyr.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone